Trauma-sensitieve Yoga

Je bent heel welkom om deel te nemen aan een groepsles trauma-sensitieve yoga. Hierin worden lichamelijke yoga vormen en ademhalingsoefeningen aangeboden. De focus ligt niet op het ‘juist’ of ‘goed’ uitvoeren ervan. Je wordt in deze les dus niet fysiek gecorrigeerd en zowel deelnemers als facilitator blijven op hun eigen matje. Je wordt wel uitgenodigd om stap voor stap (terug) contact te maken met je eigen lichaam en op basis daarvan keuzes te (leren) maken en acties te ondernemen. Er wordt ingezet op het creëren van een veilige context door onder andere kleinschalige groepen (max. 6 deelnemers), keuzemogelijkheden en uitnodigende taal. 

Trauma Center Trauma Senistive Yoga (TCTSY) is de methodiek die gehanteerd wordt in deze lessenreeks. TCTSY werd ontwikkeld op basis van empirisch onderzoek in de Verenigde Staten door toonaangevende experten in het traumawerk (onder andere David Emerson en Bessel van der Kolk). Meer en meer trauma experten erkennen de impact van emotioneel trauma op het lichaam en zien het lichaam als een pad naar de genezing van trauma. De methodiek is specifiek ontwikkeld voor mensen met chronische posttraumatische stressstoornis (PTSS) of mensen met complex trauma als gevolg van langdurige blootstelling aan traumatisch ervaringen binnen een relatie. Ook voor mensen die een reguliere yoga les als onveilig ervaren en merken dat ze daarin steeds op hun hoede zijn of de nood voelen om zichzelf te bewijzen, kan deze les van toepassing zijn. Het is dus niet noodzakelijk dat je jezelf ziet als iemand met een traumageschiedenis. 

Praktisch

NIEUWE lessenreeks:

Je schrijft je in voor een reeks van 6 lessen. Op deze manier werken we met een vaste groep gedurende de lessenreeks. 

Data 2023: TBD
Uur: 10u45 tot 12u 
Prijs: 125 euro 
Locatie: Ayuryoga, Wijgmaalsesteenweg 192a 3020 Herent
Lesgever: Jolien Lesage

Schrijf je in voor de volledige reeks via onze online registratie tool: Inschrijving trauma sensitieve yoga

NIEUWE kennismakingssessies op:

TBD van 10u45 – 12u00 (inschrijven klik hier)
TBD van 10u45 – 12u00 (inschrijven klik hier)


Prijs kennismakingssessies: 15 euro

Je bent welkom om zelf trauma-sensitieve yoga te komen ervaren. Na een korte introductie doen we een geleidde trauma-sensitieve practice waarin het verbinden met je eigen lichaam en keuzes maken o.b.v. wat je opmerkt in jouw lichaam, centraal staat. Tot slot is er ruimte voor al je vragen. Na deze kennismakingslessen start er nieuwe reeks van 5 lessen op …….. 

Twijfel je of heb je vragen, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar Jolien